Expositie handgebonden boeken Sonny Boy | OBA Oosterdokskade Amsterdam, 4de verdieping | 3 mei t0t 1 juli 2024

Tot 1 juli 2024 te zien in de OBA Amsterdam: de expositie ‘Sonny Boy’ met meer dan 80 handgebonden boeken!

“Heel Nederland leest” is een evenement dat de CPNB jaarlijks in november organiseert in medewerking met de openbare bibliotheken. In november krijgen alle bezoekers van de bibliotheek in Nederland een boek cadeau. Het boek van 2023 was het bekende boek van Annejet van der Zijl: ‘Sonny Boy’. Een prachtige familiegeschiedenis over een bijzondere liefde en verschrikkingen in de Tweede Wereldoorlog.

De SHB heeft in november in samenwerking met het CPNB het boek ‘Sonny Boy’ in losse katernen op de beurs in Leiden verspreid met de vraag of zij daar een bijzonder boek van willen maken. De boekbinders zijn aan de slag gegaan en hebben van de losse katernen bijzondere boeken gemaakt. Alle inzendingen zijn te zien vanaf 3 mei op de 4e verdieping van de OBA. De tentoonstelling loopt tot 1 juli 2024.

Lezing  Danny Verbaan over historie Sonny Boy met Annejet van der Zijl op 11 mei 2024  14.00 uur  

Op 11 mei 2024 wordt in de OBA een lezing gehouden over het boek door Danny Verbaan in aanwezigheid van Annejet van der Zijl. Danny heeft Annejet geholpen met de historie van het vissersdorp Scheveningen. Alle plaatsen waar dit verhaal zich heeft afgespeeld, zijn nog steeds terug te vinden in het straatbeeld van Scheveningen. Historicus Danny Verbaan neemt ons mee langs de huizen en locaties die in het boek een rol spelen en laat ons zien hoe het leven in Scheveningen voor de oorlog was.

Wie de lezing wil bijwonen, moet zich aanmelden bij info@stichting-handboekbinden.eu
De toegang is gratis.