Mooi Marginaal, wat is dat ook al weer?
Dat is de tweejaarlijkse uitverkiezing van de 50 mooiste marginale uitgaven verschenen in de voorgaande 2 jaar in Nederland en België. Eenieder kan uitgaven inzenden welke door een onafhankelijke jury beoordeeld worden. Er worden geen eisen gesteld aan omvang, formaat, soort drukwerk etc. De jury kiest de 50 mooiste uitgaven die in een papieren catalogus opgenomen worden. Na de presentatie van de catalogus worden de uitverkoren werken op diverse plaatsen in Nederland en België tentoongesteld.  Er is niet één winnaar maar alle 50 uitverkozen inzendingen zijn winnaar. Evenmin is er een prijs aan verbonden.

Wanneer kan ingezonden worden?
Het aanmelden en opsturen kan tussen 1 januari en 1 maart 2020.
Maar, op de Boekkunstbeurs van 9 en 10 november in Leiden kunt u ook uw producties inleveren bij de stand van Mooi Marginaal.. Dat scheelt weer in de portokosten. Graag goed inpakken!Let wel: uitsluitend producties vervaardigd in de periode 2018-2019!
Bent u niet op de Boekkunstbeurs dan kunt u via website www.mooimarginaal.org uw uitgave aanmelden. Hier geeft u ook alle informatie op over uw uitgave. Deze informatie wordt -als uw uitgave uitverkozen wordt- letterlijk overgenomen in de catalogus. Vervolgens stuurt u uw productie in 1-voud op naar Mooi Marginaal, p/a drukkerij Nautilus, Citrusweg 12, 2321 KD Leiden.
U kunt maximaal drie uitgaven insturen.

In september 2020 zal de catalogus gepresenteerd worden en gaan de werken gedurende 1,5 jaar op reis door Nederland en België. Na afloop van de tentoonstelling krijgt iedereen zijn/haar uitgave weer retour. Niet uitverkozen werken worden meteen na de jurering teruggestuurd.

Zijn er kosten verbonden aan deelname?
Deelname is geheel gratis. Ook het terugsturen van de inzendingen geschiedt op onze kosten.
Wij beschikken echter niet over een eigen kapitaal en zijn dan ook voor de organisatie van Mooi Marginaal geheel afhankelijk van sponsors. Uiteraard zijn we blij met elke bijdrage.
Mooi Marginaal is met ingang van 1 januari 2019 aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en ook als culturele ANBI.

Meer informatie: www.mooimarginaal.org | info@mooimarginaal.org

Tentoonstelling Mooi Marginaal 6
De 53 uitgekozen inzendingen van Mooi Marginaal 6 zijn zijn nog te zien:
tot 27 oktober in Schoonoord bij Studio Concrea. Daarna in Deventer (Boekhandel Praamstra), Groningen (Grafisch museum GRID), Haarlem (Noord-Hollands Archief) en Leiden (Openbare Bibliotheek.