Doe mee aan deze nieuwe wedstrijd georganiseerd door de Stichting Handboekbinden! Deelname staat open voor iedereen in Europa en kost € 40,- per inzending.

Wat is er zo ‘crazy’ aan mijn doos? Crazy is natuurlijk een gek woord en zeker voor een doos, maar laten we zeggen dat het gaat om niet alledaags. Daarin kan eenvoud juist een sleutelwoord zijn.

  • Het gaat om een doos, waar je “iets” in kan doen en waar je het “iets” ook weer uit kunt halen. Het iets hoeft geen boek te zijn, maar dat mag natuurlijk wel.
  • Om de doos ook ‘verzendbaar’ te houden, is het maximale formaat vastgesteld op 30 x 30 x 15 cm. De eventuele inhoud van de doos hoeft niet te worden meegezonden met de doos.
  • De doos moet opgebouwd worden uit karton. Hout, steen, plastic, glas of andere niet karton- of papiergelijke materialen als basis zijn niet toegestaan. Voor de bekleding ben je geheel vrij in je keuze. Papier, linnen, leer, textiele stof of zelfs papier-maché zijn allemaal toegestaan.

Laat de randvoorwaarden je niet weerhouden je creatieve geest de vrije loop te laten. Originaliteit en ontwerp zijn belangrijke aandachtspunten voor de jury. Natuurlijk beoordeelt zij ook op technische uitvoering, functionaliteit en gebruikte materialen.

Net als bij de vorige kartonnagewedstrijd Box your Book zijn er geen prijzen. Afhankelijk van het aantal inzendingen worden minimaal 30 en maximaal 50 bekroonde werken gekozen, die een uitgebreide beschrijving met foto’s in de catalogus krijgen en deel uitmaken van een aantal exposities in Nederland en België, die gezamenlijk maximaal een jaar zullen duren.

Het minimum aantal inzendingen om deze wedstrijd door te laten gaan is 75. In dat geval zullen 30 werken bekroond worden en op tournee gaan. Wanneer het aantal inzendingen bekend is, wordt het minimum aantal toe te kennen bekroningen vastgesteld. Behalve de bekroningen krijgen ook de niet-bekroonde werken een vermelding in de catalogus, die alle deelnemers ontvangen. Buiten deelname om kan de catalogus verkregen worden voor € 20.-

Inschrijven geschiedt door je aan te melden via een mail met jouw NAW gegevens naar info@stichting-handboekbinden.eu. Binnenkort kan dit ook via een formulier op de site. Inschrijven kan tot en met 6 november 2023. Bij minimaal 75 aanmeldingen hebben deelnemers nog tot 15 februari 2024 de tijd om de doos in te zenden.

De inschrijving is definitief, wanneer de deelnamekosten van € 40,- zijn voldaan.
Een deelnemer mag met meerdere dozen meedoen, indien voor iedere doos € 40,- deelnamekosten wordt betaald.

Na inschrijving ontvangt iedere deelnemer een deelnameformulier en een beschrijving van de wedstrijd en het reglement. Op het deelnameformulier wordt de doos technisch en inhoudelijk beschreven. Maak een technische opsomming van formaat en de gebruikte materialen en eventueel technieken en daarnaast een beschrijving van minimaal 100 en maximaal 200 woorden over de gedachte erachter, de inspiratie, het ontwerp, de uitvoering en alle verdere overwegingen.
Dit formulier lever je tegelijk met het werkstuk in geprint of digitaal.

De Stichting Handboekbinden garandeert, dat de door de deelnemer verstrekte gegevens vertrouwelijk worden behandeld en alleen voor de wedstrijd zullen worden gebruikt.