Hele dag

Fold and cut as tapestry technique, with Anni Albers in mind.

Boekbinderij Wilgenkamp Binnenplaats 40, Blokker

In deze masterclass worden technieken aangeleerd om gevouwen patronen te maken en te veranderen zodat eigen creaties kunnen worden gemaakt. Docent: Dario Zeruto. Zie de site van de organisator voor meer informatie. Docent: Dario Zeruto.

€450,

Workshop patroon ontwerpen en drukken – 1

Atelier Lenneke Saraber Mimosastraat 1-N2, Zwolle

Op deze dag leer je hoe je een eenvoudig patroon kunt drukken met variaties daarin, maar ook hoe je met eenvoudige materialen, met huis, tuin en keuken materialen en/of  materialen, aan de slag kunt. Let op: lesdag wordt of 13 of 14 mei!! Zie website organisator.

€90,

Workshop patroon ontwerpen en drukken – 2

Atelier Lenneke Saraber Mimosastraat 1-N2, Zwolle

Dit is een vervolg op workshop patroon ontwerpen en drukken - 1. De nadruk ligt vooral op het ontwerpen van een patroon en vervolgens overbrengen op een block dat je aansluitend, passend, gaat drukken met de hand waarbij een repeterend patroon ontstaat. Let op: lesdag wordt of 13 of 14 mei!! Zie website organisator.

€90,

Basis blockprinten op papier

de Katoendrukkerij Volmolen, Plantsoen Noord 2, Amersfoort

Deze ochtend maak je kennis met het afdrukken met houtgravures op papier. Je experimenteert met papiersoorten, -maten en -kleuren uit en ervaart verschillende effecten. Je kiest motieven en kleur en onderzoekt herhaling en gelaagdheid. Je krijgt een goede kennismaking met het ambacht van het afdrukken met houten handgemaakte drukblokken, gebruikte verf en omgang met de drukblokken.

€80,

Notan stempelen

PapierRivier Parkstraat 68, Zaandijk

Je ontwerpt en maakt jouw eigen stempels volgens het “notan” principe. Notan is het Japanse begrip voor licht en donker en is een belangrijk vormgevingsprincipe waarbij het om evenwicht tussen beide aspecten gaat. Met de stempels maak je patronen volgens verschillende korte opdrachten, die in een boekje worden verzameld. Zo heb je een handig naslagwerk met [...]

€90,