Twee-katernbinding

Boekbinderij Papyrus Frambozenweg 173, Leiden, Leiden, Nederland

Een ABC boekje en een heuse dichtbundel vormen de inhoud voor 2 variaties op een twee-katernbinding in verschillende formaten en uitvoering.  De docent is Wilma van Driel. De prijs is incl. lunch en materiaal.

€120,

Envelope binding

Boekbinderij Papyrus Frambozenweg 173, Leiden, Leiden, Nederland

Een bijzonder bindwijze, gebaseerd op het vouwen van enveloppen. Deze worden op een ingenieuze manier bevestigd en gevouwen om de band van een genaaid boekblok, naar het ontwerp van Clara Gevaert. Enige ervaring met boekbinden gewenst. De docent is Anna van Rietschoten. De prijs is incl. lunch en materiaal.  

€120,

Meander Binding Revisited

Boekbinderij Wilgenkamp Binnenplaats 40, Blokker, Nederland

De Meanderbinding is een herontdekte, mooie lijmloze binding met een verfijnde zichtbare naaisteek in de rug. In de originele bindwijze zijn losse draden op de banddelen zichtbaar wat kwetsbaar is. In deze herziene versie zijn deze draden op een ingenieuze manier verborgen.  

€110,

Vervolg katoendrukken I: meerkleurig drukken

de Katoendrukkerij Volmolen, Plantsoen Noord 2, Amersfoort, Nederland

Tijdens deze vervolgcursus katoendrukken maak je jouw eigen unieke stof. Je leert in dit vervolg kleur in kleur te drukken en zo je ontwerp te verrijken. Deelname kan alleen na het eerder volgen van de Basis Katoendrukken. De prijs is incl. thee/koffie en gebruik afdrukmaterialen,  excl. textiel.

€80,

Cursus antieke bindwijzen; Duitse en Franse band

Boekbindcentrum Echten Zuidwolderweg 2, Echten, Nederland

Gedurende 4 zaterdagen leert u kapitaal besteken, leerdunnen, het knepen van de boekrug, het bedrukken van de boekband. De Duitse band wordt uitgevoerd in halfleer en de Franse band is een vollerenband. Ervaring met boekbinden vereist.

€330,

Dozen voor beginners – 1

Boekbinderij Papyrus Frambozenweg 173, Leiden, Leiden, Nederland

Leer dozen maken! Stap voor stap maken we een variatie op de overslagdoos met een paneeldeksel en bekleed met Japans of gezeefdrukt sierpapier. De docent is Anna van Rietschoten. De prijs is incl. lunch en materiaal.

€120,

Hedi Kyle-dag III

Boekbinderij Papyrus Frambozenweg 173, Leiden, Leiden, Nederland

Laat je inspireren door de prachtige vondsten van Hedi Kyle. Dit keer maken we een bijzonder foedraal met leporello, ingenieus gevouwen enveloppen en een panoramaboek! Docenten: Anna van Rietschoten, Willemien Rouwhorst en Wilma van Driel. De prijs is inclusief lunch en materiaal

€125,

Tue Mouche

Boekinbinding Haagweg 21, Breda, Nederland

Een moderne bindwijze die op een verrassende manier geconstrueerd wordt uit een aantal losse delen. De omslag bestaat volledig uit stevig papier en biedt veel mogelijkheden voor decoratie.

€85,

Dessins ontwerpen

PapierRivier Parkstraat 68, Zaandijk, Nederland

Je maakt kennis met de basis van dessinontwerpen. Eerst snij je stempels met eenvoudige geometrische vormen naar eigen ontwerp. Daarna maak je met deze stempels op verschillende manieren dessins. Bij deze workshop gaat het om (begeleid) ontdekken en experimenteren. Je krijgt een boekje met de informatie over dessinontwerpen meer naar huis. De workshop is inclusief alle [...]

€90,

Wire-edge binding

Boekbinderij Wilgenkamp Binnenplaats 40, Blokker, Nederland

Nieuw in ons programma: de fantastische Wire-edge binding ontwikkeld door Daniel Kelm (USA)

€225,