Fore edge painting

NDSM Loods NDSM-plein 85, Amsterdam

In this masterclass you will have a unique opportunity to learn how to make your own ‘vanishing’ book painting. Fore edge painting is a British bookart practiced for centuries by a few binders and artists. These curious secret paintings are hidden under the gilded page edges in such a way that they can only be seen [...]

€175,

Boekje met perkamenten omslag en strengels

NDSM Loods NDSM-plein 85, Amsterdam

Onder begeleiding van Tanja Rakic van Boektotaal maak je een boekje met een perkamenten omslag en een langsteek binding van strengels. Perkament werd al in de vroege Middeleeuwen gebruikt voor handschriften en boekomslagen. Het maken van perkament is een arbeidsintensief proces. Het binden met strengels is een oude bindtechniek, ook wel Kopert genoemd, die vooral werd gebruikt in archieven. [...]

€55,

Snede vergulden

Boekbindcentrum Echten Zuidwolderweg 2, Echten

Er worden 4 manieren van vergulden behandeld: Klassiek snedevergulden; Hedendaags snedevergulden; Mozaïek goudsnede; Vergulden van schepranden. De docent is Toon van Camp. Prijs is incl. koffie/thee, lunch, modelboekjes en bladgoud.

€325,

Drumleaf met inhoud

Boekwerkplaats Hoofdstraat 45, Stedum

Eigenlijk bestaat de workshop uit twee delen: ’s morgens maak je een inhoud voor je boekje (stempelen of monoprints) en ’s middags maak je de Drum Leaf binding.  

€95,

Ontwerpen voor handboekbinders

Grafisch Atelier Hilversum Noorderweg 96b, Hilversum

Cursus voor handboekbinders die hun ‘palet’ willen uitbreiden. In 22 lessen op maandagavond maak je kennis met de basiselementen van grafisch ontwerpen: typografie, kleurgebruik en compositie, met nadruk op het boek. Je leert diverse vaardigheden en krijgt inzicht in je eigen ontwerpproces.

€990,

Boekbinden II

Boekbinderij Wilgenkamp Binnenplaats 40, Blokker

Het tweede vervolg op de basiscursus bestaat uit 10 avondlessen. Elke vervolgcursus heeft zijn eigen programma dat je toegestuurd krijgt bij je aanmelding.

€365,

Boekbinden V

Boekbinderij Wilgenkamp Binnenplaats 40, Blokker

Na de basiscursus en de vervolgcursussen I, II en III en IV is dit vervolgcursus V bestaand uit 10 lessen. Elke vervolgcursus heeft zijn eigen programma dat je toegestuurd krijgt bij je aanmelding.

€365,

Pop-up Book VIII online

Boekbinderij Wilgenkamp Binnenplaats 40, Blokker

Dit maal gaan we de Cinderella structure maken, waarbij een sprookjesachtig 'gebouw' zich opent en er een pop-up boek uit tevoorschijn komt. Docent: Paul Johnson. Voertaal: Engels. Prijs is inclusief verzendkosten pakketten  

€245,

Naaitoernooi deel 2

Boekbinderij Papyrus Frambozenweg 173, Leiden, Leiden

Naaitechnieken vormen de basis van het boekbinden en op deze dag komen er nieuwe varianten aan bod. Docent: Wilma van Driel

€110,

Weekendworkshop Boekbinden Beginners

GWA | NDSM PRINT NDSM-plein 27, Amsterdam, Amsterdam

In twee dagen komen de volgende technieken aan bod: Cahiersteek, Japans binden, een binding met een open rug en een bandzetter (hardcover). Docent: Thekla Ahrens.

€245,