Circulair boekbinden met de kruisjessteek

De Blokhuispoort Blokhuisplein, Leeuwarden, Nederland

Wil je op een bijzondere locatie een bijzonder boekje binden? En gebruikmaken van duurzame materialen? Dat kan in Leeuwarden in een cel van de voormalige gevangenis de Blokhuispoort met de Franse kruissteek.

€40,

Keith Smith variaties II

Boekbinderij Papyrus Frambozenweg 173, Leiden, Leiden, Nederland

Nieuwe lijmloze bindwijzen uit de geweldige boeken van Keith Smith (USA), zoals een pop-up folio en dos-à-dos boekje. Docenten: Cora Rijper en Anna van Rietschoten. Prijs is inclusief lunch en materiaal.

€125,

Yotsume Toij

Papier Royaal Kleijweg 22, Den Hoorn, Nederland

In deze workshop leert u een Japans boekje maken: de Yotsume. Van het vouwen van de pagina's tot het inbinden, u leert het allemaal. De workshop is inclusief materiaal en koffie/thee

€29,50

Circulair boekbinden met de Koptische binding

De Blokhuispoort Blokhuisplein, Leeuwarden, Nederland

Wil je op een bijzondere locatie een bijzonder boekje binden? En gebruikmaken van duurzame materialen? Dat kan in Leeuwarden in een cel van de voormalige gevangenis de Blokhuispoort met de Koptische binding.

€40,

Circulair boekbinden met de kruisjessteek

Wolstudio Haren Norgerweg 219, Donderen, Nederland

Wil je op een bijzondere locatie een bijzonder boekje binden? Dat kan in Drenthe op het terrein van Donderboerkamp in de bunker van Wolstudio Haren met de kruisjessteek. Voor het papier kun je kiezen uit bermgras-, tulpenbollen-, tomatenplanten- of olifantsgraspapier. Allemaal duurzame papiersoorten gefabriceerd in Nederland. Voor het omslag heb je keuze uit circulair materiaal zoals [...]

€40,

Koreaans boekbinden

Atelier WON Mgr. van de Weteringstraat 3A, Hilversum, Nederland

In deze workshop leer je de kenmerken en principes van Koreaans boekbinden. En een korte blik op de geschiedenis van het traditionele Koreaanse boekbinden. Je gaat een notitieboek maken van neunghwaji (versierde hanji). Je zult zien dat het binden heel anders is dan het boekbinden in westerse stijl.

€60,

Circulair boekbinden met de Japanse binding

De Blokhuispoort Blokhuisplein, Leeuwarden, Nederland

Wil je op een bijzondere locatie een bijzonder boekje binden? En gebruikmaken van duurzame materialen? Dat kan in Leeuwarden in een cel van de voormalige gevangenis de Blokhuispoort met de Japanse binding.  

€40,

Botanische blauwdrukken

Grafisch Atelier Hilversum Noorderweg 96b, Hilversum

In deze workshop leer je cyanotype printen, ook wel bekend als blauwdrukken. Tijdens deze workshop maak je gebruik van de natuur: planten, bloemen, zonlicht en water. Elk vel is groot genoeg om een A4 boek te bekleden of als schutbladen voor een A4+ boek te gebruiken. Het is ook mogelijk om op stof drukken en dit [...]

€115,

Circulair boekbinden met de cahiersteek

De Blokhuispoort Blokhuisplein, Leeuwarden, Nederland

Wil je op een bijzondere locatie een bijzonder boekje binden? En gebruikmaken van duurzame materialen? Dat kan in Leeuwarden in een cel van de voormalige gevangenis de Blokhuispoort met de cahiersteek.  

€40,