Eind februari opende de Stichting Handboekbinden in Deventer de grootste boekbindersexpositie van het jaar: ‘De vos Reynaerde te kijk gezet in 64 boekbanden’. Om hen snel daarna vanwege het Coronavirus tijdelijk weer te moeten sluiten. Inmiddels is de tentoonstelling te zien in Sint Niklaas.
Vierenzestig boekbinders hebben het dierenepos uit de 13de eeuw, Van den vos Reynaerde, op een nieuwe, unieke wijze vormgegeven. Alle boeken hebben dezelfde authentieke inhoud, maar ieder boek heeft een bijzondere met de hand gemaakte boekband. De banden laten een bijzondere mix van klassieke en hedendaagse handgebonden boeken zien. Enkele boeken zijn gebonden op traditioneel middeleeuwse wijze. Er zijn ook meer eigentijdse exemplaren te bezichtigen die gemaakt zijn met gebruikmaking van hedendaagse materialen en technieken, maar dan met een knipoog naar de middeleeuwen. Het is een onverwachte verzameling boekbanden die bijzonder de moeite waard is voor de ware boekenliefhebber.

Om u altijd van de tentoonstelling te kunnen laten genieten stellen we gratis het printbestand van de catalogus beschikbaar om zelf uit te printen en in te binden.

Print bestand catalogus downloaden, boekblok catalogus en omslag (kies in de link rechtboven voor ‘openen’ en dan downloaden):

https://www.dropbox.com/s/ym4ob5aul2xy8pl/Catalogus%20Van%20den%20Vos%20Reynaerde%20%23HR.pdf?dl=0
https://www.dropbox.com/s/dd3ntandfgojp2j/Omslag%20Catalogus%20Van%20den%20Vos%20Reynaerde%20%23HR.pdf?dl=0

Het is helaas niet meer mogelijk om de Papieren catalogus te bestellen. deze is inmiddels uitverkocht.

Tentoonstelling
Bibliotheek Sint Niklaas | Hendrik Heymanplein 3 | 9100 sint Niklaas | 22 augustus – 27 september 2020