Blokboek

Boekbinderij Wilgenkamp Binnenplaats 40, Blokker, Nederland

Een blokboek is een prima bindwijze om eenzijdig gedrukte bladen goed te bewaren en te presenteren. In deze workshop gaan we twee variaties van een blokboek maken.

€110,

Maak je eigen agenda of dagboek

Boekbinderij Papyrus Frambozenweg 173, Leiden, Leiden, Nederland

Een jaarlijks terugkerend feestje met de agenda van Boekbinderij Papyrus. Kies de mooiste materialen voor je persoonlijke jaarboek of maak een dagboek naar eigen smaak! De docent is Wilma van Driel . De prijs is incl. lunch en materiaal.

€120,

Criss-cross binding

Boekinbinding Haagweg 21, Breda, Nederland

Een visueel bijzondere, lijmloze, binding naar ontwerp van Anne Goy. ​In de workshop maken we deze binding met een harde omslag. Het boekje valt mooi open en valt vooral op door het 'criss-cross' naaiwerk. Nog 1 plaats beschikbaar.

€85,

Botanisch drukken

PapierRivier Parkstraat 68, Zaandijk, Nederland

Papier bedrukken met bladeren en andere materialen uit de natuur. Leer hoe je mooie scherpe afdrukken krijgt, hoe je composities met verschillende vormen en fraaie kleurencombinaties maakt.

€90,

Vanuit de letter gedacht

Grafisch Atelier Hilversum Noorderweg 96b, Hilversum

Met docenten Martijn van der Blom en Jannie de Groot start je met theorie over typografie, compositie en kleur. Hierna ga je aan de slag met een scala van houten letters om composities te drukken. De overige data zijn: 17 dec.’23, 11 feb. en 17 mrt. ‘24.

€105,

Twee-katernbinding

Boekbinderij Papyrus Frambozenweg 173, Leiden, Leiden, Nederland

Een ABC boekje en een heuse dichtbundel vormen de inhoud voor 2 variaties op een twee-katernbinding in verschillende formaten en uitvoering.  De docent is Wilma van Driel. De prijs is incl. lunch en materiaal.

€120,

Envelope binding

Boekbinderij Papyrus Frambozenweg 173, Leiden, Leiden, Nederland

Een bijzonder bindwijze, gebaseerd op het vouwen van enveloppen. Deze worden op een ingenieuze manier bevestigd en gevouwen om de band van een genaaid boekblok, naar het ontwerp van Clara Gevaert. Enige ervaring met boekbinden gewenst. De docent is Anna van Rietschoten. De prijs is incl. lunch en materiaal.  

€120,

Meander Binding Revisited

Boekbinderij Wilgenkamp Binnenplaats 40, Blokker, Nederland

De Meanderbinding is een herontdekte, mooie lijmloze binding met een verfijnde zichtbare naaisteek in de rug. In de originele bindwijze zijn losse draden op de banddelen zichtbaar wat kwetsbaar is. In deze herziene versie zijn deze draden op een ingenieuze manier verborgen.  

€110,

Vervolg katoendrukken I: meerkleurig drukken

de Katoendrukkerij Volmolen, Plantsoen Noord 2, Amersfoort, Nederland

Tijdens deze vervolgcursus katoendrukken maak je jouw eigen unieke stof. Je leert in dit vervolg kleur in kleur te drukken en zo je ontwerp te verrijken. Deelname kan alleen na het eerder volgen van de Basis Katoendrukken. De prijs is incl. thee/koffie en gebruik afdrukmaterialen,  excl. textiel.

€80,

Cursus antieke bindwijzen; Duitse en Franse band

Boekbindcentrum Echten Zuidwolderweg 2, Echten, Nederland

Gedurende 4 zaterdagen leert u kapitaal besteken, leerdunnen, het knepen van de boekrug, het bedrukken van de boekband. De Duitse band wordt uitgevoerd in halfleer en de Franse band is een vollerenband. Ervaring met boekbinden vereist.

€330,